Yunan Punk Grupları: 80`li yıllar ( Villa 21 )


1981 yılında sadece 2 kişiyle yola çıkan Villa 21 underground müzik tarihinde çok önemli yere sahip. Grubun ana damarı Kostas Pothoulakis nam-ı diğer Fever, birkaç grupta birden gitar çalıp şarkı söylerken daha önce müzikle alakası olmayan Ada Labara`yla beraber ayrıca Villa 21`i kurar . Ada zamanla gitar ve keyboard çalmayı grupta öğrenir işin ilginci. Bir süre sonra Pothoulakis`in beraber çaldığı diğer grup Reporters, Villa 21 ile birleşir ve Creep Records`tan single`lar arka arkaya gelir ve Creep Records sahibi de gruba davulcu olarak katılır. 1991 yılında dağılana kadar 4 albüm çıkarırlar. Ancak 4 albümden daha kalıcı başarılara imza atar grup.
1983 yılında yayımladıkları albümleri A Ghost on the Move`dan bir kaç ay sonra Amerika`daki bir şirketten World Class Punk adlı toplama albüme şarkı vermeleri istenir. Too Much Nothing isimli şarkılarıyla iştirak ettikleri albüm sayesinde tanınmaya başlar grup. Jello Biafra bunlara bir mektupla kendilerine hayran olduğunu ve bundan sonra yayımladıkları her şeyden haberdar olmak istediğini belirtir. Ardından 1984 yılında Nick Cave and the Bad Seeds`in ön grubu olarak sahneye çıkarlar. Membranes ve Wipers ile beraber çalarlar. İkinci albümleri Electric Poison ile grup sound değiştirip punk alemlere akar iyice. Hellucinations adlı albümden kısa bir süre sonra da dağılırlar.

Pothoulakis 1993 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Ölüm şekli ise manidar. Yol kenarında kavga eden iki kişi görür. Arabasindan inip ayırmak isterken yoldan geçen bir kamyonun altında kalır.

Johnny Rotten`a selam çaktıkları şarkıları

No comments: